Sünnet Ameliyatı

İnsanlık tarihi boyunca yapılan sünnet erkek sağlığı için de oldukça faydalı bir işlemdir. Özellikle müslüman ülkelerde uygulanan bu işlem  dünyada da birçok ülkede tercih edilmektedir. 

Aile gözetiminde, steril şartlarda sünnet yapılmaktadır.

Op. Dr. Yakup Sezer
Cep0552 480 76 88
Whatsapp0552 480 76 88
AdresDenizevleri Mahallesi, 227. Sokak, No: 7, Kat:1, Daire:4 Yalı Apartmanı Atakum, Samsun
instagramsamsunsunnetdoktoru
YoutubeAbone Ol

Sünnet Nedir?

Sünnet, erkek penisinde doğuştan var  olan , idrar çıkış deliğini kapatan deri parçasının alınmasıdır. Çoğunlukla küçük yaşta erkek çocuklarına yapılır.  Eski zamanlarda evde yada hastane  ortamından uzak yerlerde yapılsa da sünnet  cerrahi bir  işlemdir, yanlış yapılan işlem sonrası penis kaybına varan birçok ciddi sağlık sorunu meydana gelebilir. 

Sünnet Nasıl Yapılır?

Sünnet ufak bir cerrahi işlemdir, mutlaka sağlık merkezi veya muayene gibi steril ortamda, işin ehli doktor ve uygun ekipmanlar tarafından yapılmalıdır. 

Sünnet yapılmadan önce anestezi  uygulanır. Ardından sünnet bölgesi temizlenir. Steril hale getirilen bölgede cilt katlantısı kesilerek çıkarılır.  Kanama kontrolü yapılır ardından cilt uygun şartlarda dikilir. Sünnet için kullanılan  dikişler kendiliğinden erir bu nedenle dikişlerin alınması gerekmez.  

Sünnet Yapılması Zorunlu mudur?

Ülkemiz gibi çoğunluğu müslüman olan ülkelerde erkekler çocuk yaşlarda sünnet ettirilir. Hz. Muhammed’in de (s.a.v) tavsiye ettiği bu uygulama erkek sağlığı için birçok yarar sağlar.  Dini yada gelenek gereği  olarak sünnet olmayan erkekler sağlık sorunları nedeniyle ileri yaşlarda sünnet olması gerekebilir. Tıbbi ve koruyucu sebeplerden ötürü erkeklere tavsiye edilir. Sünnetin penisin hijyenini koruduğu tıbben kanıtlanmıştır ve tavsiye edilir. özellikle idrar yolu enfeksiyonuna karşı koruyucudur.

Sünnetin Faydaları Nelerdir?

  • Sünnet, erkek idrar yolu enfeksiyonuna karşı koruyucudur. Sünnetli erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu oldukça az görülür.
  • Sünnet penisin temizliğini ve hijyenini korur. Sünnetli penisin temizliği çok daha kolay olur. Sünnetsiz penis temizliği için deri geri çekilmeli ve deri altında toplanan idrar gibi artıklar temizlenmelidir.
  • Sünnetsiz erkeklerde inflamasyon çok daha fazla görülür.
  • Sünnet olmayan erkeklerde penis kanseri riski daha fazladır.  Sünnet penis kanseri riskini azaltır.
  • Sünnetin sadece erkeklere faydası yoktur. Sünnet olan erkeklerin partnerlerinden rahim ağzı kanseri daha az rastlanır.
  • Özellikle çocuklarda sünnet derisi yapışabilir. Bu durum idrar çıkışını önler. Sünnet bu sorunu ortadan kaldırır. 
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıkları taşıma riski sünnet olan erkeklerde daha azdır.

Sünnet Kaç Yaşında Yapılmalı?

En sık tartışılan konulardan biri sünnet için doğru yaşın kaç olduğudur.  Sünnet için doğru yaş çocuğun  beden ve psikolojik gelişimi, ruhsal durumuna göre değişiklik gösterir. 

Tıbbi olarak sorun oluşturacak bir yaş aralığı yoktur, sünnet her yaşa uygulanabilecek bir işlemdir. Sünnet için en sık tercih edilen yaş aralığı 0-2 yaş arası ve 6-7 yaş sonrasıdır. Sünnet için uygun zaman aile ve doktor fikir birliği ile belirlenebilir.

Bebeklere Sünnet Yapılır mı?

Yeni doğan erkek bebeklere sünnet sıklıkla uygulanan bir işlemdir.  Bebeğin doğumundan sonraki 30 günü yenidoğan olarak kabul edilir. Bu dönem sünnet için oldukça uygundur. Bebeklerde sünnet için uygun görülen zaman dilimi 2. ayın başından, 18. ayın sonuna kadar ay aralığıdır. 

Yenidoğan ve bebeklerde yapılan işlem çok daha kısa sürede iyileşme gösterir. 

Yenidoğan sünnetinin faydaları şunlardır:

  • Yeni doğan bebeklerde hücre yenilemesi çok daha fazladır, bunun sonucu işlem gören bölge çok hızlı iyileşir.
  • Yenidoğan bebek sünnet travması geçirmez.
  • Operasyon sırasında fazla hareketli olmayacağı için genel anesteziye gerek kalmaz.
  • Çocukta sünnet korkusu oluşmaz.

Sünnetten Sonra Bebek Bezi Takılır mı?

Anne ve babalar yenidoğan ya da 2.ayını doldurmuş bebeklerin sünnet edilmesinde endişe duydukları konunun başında bebek bezi gelir. 

Zannedilenin aksine bebeklerin kullandığı bebek bezi sünnet için zararlı değildir, hatta yararı bile vardır. Bebek sünnetinden sonra bez bağlanabilir. Bebek bezi sünnetli pipiye zarar vermez, tam tersi pipiyi sabit tutarak destek bile olur. 

Bebek idrarı sünnetli bölgeye zarar vermez, ancak kakalı bez hemen değiştirilmelidir.

Sünnet Teknikleri Nelerdir, Doğru Sünnet Yöntemi Hangisidir?

Sünnet iyileşme süresi çok hızlı olan küçük ama önemli bir cerrahi işlemdir. Bu işlemin farklı yöntemleri vardır. Sünnet teknikleri şunlardır;

Gomco tekniği

Bu yöntemde özel bir alet kullanılır.  Penisin ucuna alet yerleştirilir ve neşter ile sünnet derisi kesilerek alınır. Bebeklerde oldukça sık kullanılır.

Dorsal slit

Bu yöntemde sünnet derisi saat 1 ve 6 hizasında olacak biçimde kesilir. Kalan yan deriler makas yardımıyla alınır.

Giyotin Yöntemi

Bu yöntemde sünnet derisi gerdirilir. Ardından klemp ile sıkıştırılır ve neşter kullanılarak sünnet derisi kesilir.

Çift insizyon tekniği

Bu yöntemde sünnet derisine dışarıdan ve içeriden iki farklı kesi açılır. Ardından sünnet derisi vücuttan alınır. Son olarak kesi atılan iki kenar dikilerek birleştirilir.

Plastibell yöntemi

Bu teknikte plastik tüpler kullanılır. Plastik tüpler penis kafasına geçirilir ve sünnet derisi tüp üzerine yerleştirilir. Son olarak sünnet derisi plastik tüp üzerinden kesilerek işlem tamamlanır.

Sünnette Lokal Anestezi mi, Genel Anestezi mi Uygulanır?

Doktorun ve ailenin tercihine göre lokal veya genel anestezi uygulanır. Lokal anestezi uygulanarak yapılan işlem 20 dakika gibi kısa sürede biter. Lokal anestezi ile yapılan sünnette iğne pipi kökünden iki noktaya yapılır, anestezi pipiye verilmez.

Yaşı daha büyük olan çocuklar için aile ve doktor tercihine göre genel anestezi uygulanabilir.

Op. Dr. Yakup Sezer
Cep0552 480 76 88
Whatsapp0552 480 76 88
AdresDenizevleri Mahallesi, 227. Sokak, No: 7, Kat:1, Daire:4 Yalı Apartmanı Atakum, Samsun
instagramsamsunsunnetdoktoru
YoutubeAbone Ol

Sünnet Videoları

BOYUN FITIĞI TEDAVİLERİ – OP. DR. YAKUP SEZER

Bildiri

Bu yazımızda ameliyatlı, ameliyatsız boyun fıtığı tedavilerinden ve Mikrocerrahi (kapalı) boyun fıtığı, dar kanal ameliyatlarından bahsedeceğiz. Yazının sonunda bulunan iletişim bilgileri ile bize ulaşıp sorularınızı sorabilirsiniz.

Op. Dr. Yakup Sezer
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı
Bütüncül Tıp & GETAT

Önce Teşhis

Ailelerimize karşı göstermiş olduğumuz hassasiyeti hastalarımıza da uyguluyoruz. Öncelikle hastalığı teşhis edip ilaç tedavisi, fizik tedavi ve GETAT yöntemleri uygulayıp örneğin nöral terapi, proloterapi, akupunktur, ozon terapi, mezo terapi vb. tedaviler uyguluyoruz, bu tedavilerin başarı oranı %80‘dir, bu tedavilerden fayda görmeyen hastalarımızı ise ameliyata alıyoruz.

Hastalarımız genellikle boyun ve kol ağrıları şikayeti ile geliyor. Şikayetleri devam eden hastaya MR çekip fıtık olup olmadığını kontrol ediyoruz. Hasta bu tedavi yöntemlerine de  cevap vermiyor ise son olarak ameliyatı öneriyoruz. Bir diğer hususta; boyun ağrısı şikayeti ile gelen hastalarımıza eğer boyun fıtığı değil iseler boyun ve sırt egzersizleri gösterip bu egzersizleri düzenli yapmalarını öneriyoruz. Hastamızın boyun fıtığına yakalanmaması için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz.

Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyunda 7 adet omurga kemikleri mevcuttur. Disk dediğimiz yapı 2 omurga arasında yastıkçık,amasör görevi görmektedir. Ağırlığın eşit olarak dağılmasını ve omurga dinamiğini sağlar. Disk dokusunun dış kısmı (anulus fibrosus) ve iç kısmı (nucleus pulposus ) bulunur. Jelatin kıvamındaki iç kısmın , daha kuvvetli bir bağ dokusundan oluşan dış kısmı yırtarak omurilik ve sinirlere bası yapması sonucu boyun fıtığı ortaya çıkar.

Sıklıkla kolda ağrı , uyuşma , güçsüzlüğe neden olur. Omuriliğe bası yapan orta hat fıtıklarında zaman içerisinde omurilikteki hasara bağlı olarak dengesizlik,ayaklarda kuvvetsizlik gibi bulgulara neden olabilir.

Boyun Fıtığı Nedenleri
Geçirilmiş travma, masa başında ya da bilgisayar karşısında uzun süreli boyunun kötü pozisyonda tutulması , kemik yapı ve diskte yaşın ilerlemesine bağlı olarak degenerasyon, romatizmal hastalıklar boyun fıtığına neden olabilir.

Boyun Fıtığı Tanı
Boyun fıtığı tanısı koyabilmek için öncelikle boyun fıtığının karışabileceği diğer hastalık gruplarıda göz önüne alınarak hastanın fizik muayenesi ve nörolojik muayenesi yapılır.Boyun fıtığı düşündüğümüz hastada tanı koymak için ilk tercih edilen tetkik servikal MR incelemesi olur. Kemik yapı ile ilgili daha detaylı bilgiye gereksinim duyulduğu durumlarda ( özellikle travmaya bağlı, tumoral oluşumlar gibi durumlar) Tomografi tetkikinde faydalanılır. Ayrıca boyun fıtığının sinir üzürindeki hasarını objektif olarak ortaya koymak ve ayırıcı tanı için EMG tetkiki yapılabilir.

Boyun Fıtığı Tedavisi
Boyun fıtıkları omurilik ve sinir köküne ileri düzeyde bası yapmıyorsa ilaç tedavisi, fizik tedavi, boyunluk, boyun egzersizleri gibi konservatif yöntemlerle tedavisi mümkündür. Ancak boyun ve kol ağrıları ilaç ve fizik tedaviye rağmen geçmiyorsa, hastaların kollarında kuvvet azlığı varsa hasta ameliyatla tedavi edilmelidir.

Cerrahi Tedavi
Cerrahi tedavi seçeneği ; tıbbi tedaviye yanıt alınamayan, güç kaybı olan, belirgin omurilik ve/veya sinir kökü basısı saptanan hastalara önerilir.
Bugün için en etkin tedavi mikrodiskektomidir. Mikroskop altında küçük bir kesiden girilerek fıtığın boşaltılması ve omurilik , sinir kökünün rahatlatılması amaçlanır. Sıklıkla diskin bosaltıldığı bölgeye cage (kafes) ,disk protezi gibi implantlar yerleştirilir.

Hasta ameliyattan beş-altı saat sonra ayağa kalkabilmekte ve bir gün sonra hastaneden taburcu edilebilmektedir .Hasta iki hafta içerisinde işine geri dönebilmektedir.

Op. Dr. Yakup Sezer
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı
Cep0530 401 50 55
Whatsapp0530 401 50 55
AdresDenizevleri Mahallesi, 227. Sokak, No: 7, Kat:1, Daire:4 Yalı Apartmanı Atakum, Samsun
instagramdr.yakupsezer
YoutubeAbone Ol

Boyun Fıtığı Videoları

Boyun Fıtığı Ameliyatı

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi

Boyun Fıtığı Ameliyatı

Bel Fıtığı Tedavileri – Op. Dr. Yakup Sezer

Bildiri

Bu yazımızda ameliyatlı, ameliyatsız Bel fıtığı, tedavilerinden ve Mikrocerrahi (kapalı) bel fıtığı, dar kanal ameliyatlarından bahsedeceğiz. Yazının sonunda bulunan iletişim bilgileri ile bize ulaşıp sorularınızı sorabilirsiniz.

Op. Dr. Yakup Sezer
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı
Bütüncül Tıp & GETAT

Önce Teşhis

Ailelerimize karşı göstermiş olduğumuz hassasiyeti hastalarımıza da uyguluyoruz. Öncelikle hastalığı teşhis edip ilaç tedavisi, fizik tedavi ve GETAT yöntemleri uygulayıp örneğin nöral terapi, proloterapi, akupunktur, ozon terapi, mezo terapi vb. tedaviler uyguluyoruz, bu tedavilerin başarı oranı %80‘dir, bu tedavilerden fayda görmeyen hastalarımızı ise ameliyata alıyoruz.

Hastalarımız genellikle bel ve bacak ağrıları, boyun ve kol ağrıları şikayeti ile geliyor. Şikayetleri devam eden hastaya MR çekip fıtık olup olmadığını kontrol ediyoruz. Hasta bu tedavi yöntemlerinede  cevap vermiyor ise son olarak ameliyatı öneriyoruz. Bir diğer hususta bel ağrısı şikayeti ile gelen hastalarımıza bel fıtığı değil ise önerilerde bulunuyoruz. Özellikle ağır işte çalışanların eğilip kalkmaları esnasında ağır yükleri nasıl tutacakları konusunda bilgilendirip ağrıları geçtikten sonra bel ve karın kaslarını kuvvetlendirecek egzersizler gösterip bunu düzenli yapmalarını öneriyoruz. Hastamızın bel fıtığına yakalanmaması için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz.

Bel fıtığı tedavisinde omurgalara vida, metal takviyesi ?
Omurga eklemlerinin hareketini yok ettiğinden ileride “komşu mesafe hastalığı” na yol açar, vücut yapısına uygun değildir. Nüks fıtık olmasın diye tercih edilir, ama uzun dönemde kendi içinde sorunlar taşır. Tercih etmediğimiz bir yöntemdir. Gerekli gördüğümüz vakalarda mecbur kaldığımız zaman bu yöntemi kullanmaktayız. Mikrocerrahi diskektomi Başarı oranı , güvenliliği en yüksek bugün için dünyada en çok kabul görmüş ve tercih edilen yöntemdir. Tüm ameliyatlarımızı mikrocerrahi yöntemle yapmaktayız.

Getat Uygulamaları İle Ameliyatsız Kurtulabilirsiniz

Geleneksel Tamamlayıcı Tıp yani GETAT uygulamaları ile ameliyat olmadan hastalığınızdan kurtulabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı onaylı GETAT sertifikalarıyla Samsun’da hizmet veriyoruz. Fıtık olduğunu düşünen bel ağrısı, güçsüzlük, ayakta sekme gibi şikayetlerle gelen hastalar GETAT uygulamaları ile ameliyat olmadan sağlığına kavuşabiliyor. Geleneksel Tamamlayıcı Tıp’ta özellikle nöral terapi, proloterapi, akupunktur, ozonterapi, ve benzeri uygulamalardan yararlanılıyoruz. Yapılan uygulamalar ve tedavilere hasta yanıt vermez ise mikrocerrahi ameliyat ile hastalar 1 gün içerisinde taburcu olup kısa sürede günlük aktivitelerine ve işine dönüş yapmış oluyor.

Ameliyat Gerektiren Durumlar Nelerdir

1- Medikal tedaviye cevap vermeyen bacakta şiddetli ağrı
2- Bacak ve/veya ayakta güç kaybı
3- İdrar kaçırma (acil müdahele gerektirir)
4- Kaslarda incelme (atrofi)

Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir

1- Standart diskektomi
2- Mikrodiskektomi
3- Endoskopik diskektomi
4- Laser diskektomi
5- Nukleoplasti

Standart diskektomi: Genellikle genel anestezi altında uygulanır. Hasta yüz üstü yatar pozisyonda yapılır. Fıtığın bulunduğu bölgedeki ciltte 5-6 cm’lik bir kesi yapılarak omurilik ve sinir kökünde bası yapan fıtık çıkartılır.

Mikrodiskektomi: Genelde belden aşağı uyuşturularak genel anestezi vermeden işlem gerçekleştirilmektedir. Çok daha küçük cilt kesisi (1-1.5 cm) yapılır. Kas dokusu çok az sıyrılır, daha az kemik alınır. Mikrodisketomi mikroskop ve mikro cerrahi aletler kullanılarak yapıldığı için sinir zedelenme ihtimali oldukça düşüktür. Cerrahi sonrası hasta daha erken işe döner. Hastalar ameliyat sonrası 24 saatten daha kısa sürede taburcu olmaktadır.

Endoskopik Diskektomi: 1 cm lik bir kesi ile klavuz yardımıyla yapılan müdaheledir. Her bel fıtığı tedavisinde uygun değildir.

Laser Diskektomi: Fıtığa lokal anestezi altında ısı uygulanarak bir miktar küçülmesini sağlar. Başarı oranı düşüktür. Ciddi omurilik ve sinir kökü basısı yapmayan fıtıklarda uygulanabilir.

Nukleoplasti: Laser diskektomiye benzer şekilde disk mesafesine girerek radyofrekans uygulanmasına dayanır. Basit fıtıklarda tercih edilebilir.

Laser diskektomi ve Nukleoplasti yöntemiyle tedaviden fayda görebilecek hasta grubunun büyük kısmı medikal tedavi ve fizik tedavi ile büyük oranda rahatlatılabilecek hastalardır iyileşme sürecini hızlandırmak için bu yöntemlerde tercih edilebilir.

Detaylı bilgi için whatsapp numaramıza tıklayıp doğrudan whatsapp üzerinden bilgi alabilirsiniz veya telefon numaramıza tıklayıp bizi arayabilirsiniz.

Op. Dr. Yakup Sezer
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı
Cep0530 401 50 55
Whatsapp0530 401 50 55
AdresDenizevleri Mahallesi, 227. Sokak, No: 7, Kat:1, Daire:4 Yalı Apartmanı Atakum, Samsun
instagramdr.yakupsezer
YoutubeAbone Ol

Bel Fıtığı Videoları

Microcerrahi(Kapalı) Bel Fıtığı Ameliyatı

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi

Microcerrahi(Kapalı) Bel Fıtığı Ameliyatı

Microcerrahi(Kapalı) Bel Fıtığı Ameliyatı

BEL FITIĞI AMELİYATI MİKROCERRAHİ YÖNTEMİ

Hastamızın memnuniyeti için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Boyun Fıtığı Ameliyatı

Rahmi bey Her iki kol ve her iki bacakta kuvvetsizlik ve uyuşma şikayetinden kurtuldu

Her iki kol ve her iki bacakta kuvvetsizlik ve uyuşma şikayeti ile kliniğimize başvuran 56 yaşındaki Rahmi ÜSTÜNDAĞ isimli hastamıza mikrocerrahi boyun fıtığı ameliyatını yaptık. Yaptığımız operasyon sonrası hastamızın genel sağlık durumu oldukça iyi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Hastamız Osman Yazıcı tedavi sürecini anlatıyor

75 yaşındaki Osman Yazıcı isimli hastamız ameliyat sürecini anlatıyor.

Hastamız Cemal bey bel fıtığından nasıl kurtulduğunu anlatıyor

Tavsiye üzerine Sinop’tan kliniğimize tekerlekli sandalye ile bize gelen Cemal bey, 10 senedir bel fıtığı şikayeti olduğunu bize söyledi. Kendisine 1 cm’lik kesi ile gerçekleştirdiğimiz mikrocerrahi Bel fıtığı ameliyatı sonrası hastamız ayağa kalktı sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Ameliyat sonrası yürüyerek kliniğimizden gülerek uğurladık. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizde bulunuyoruz.

Mikrocerrahi Bel Fıtığı ile sağlığına kavuştu

Bel fıtığı şikayeti ile kliniğimize başvuran 43 yaşındaki Emrullah ÖZTÜRK isimli hastamıza lomber mikrocerrahi bel fıtığı ameliyatını yaptık. Yaptığımız operasyon sonrası hastamızın genel sağlık durumu oldukça iyi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.